
Hozzávalók
25 deka burgonya
50 deka tehéntúró
2 csomag réteslap
4 tojás
10 deka mazsola
10 deka porcukor
8 deka vaj
1 csomag vaníliás cukor
só
Elkészítése
A héjában, sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk, majd melegen áttörjük. A túrót is áttörjük, és összekeverjük a kihűlt burgonyával. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, az előzőleg beáztatott mazsolát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A réteslapokat megnedvesített, tiszta konyharuhára terítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a burgonyás túrótöltelékkel megtöltjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, sütőlemezre helyezzük, és vajjal megkenjük. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!