Életforma.hu

GASZTRO

Egyszerű, 20 perces tojásos ételek húsvétra!

Ha nincs kedve a szokásos húsvéti ételeket főzni, akkor újítson kicsit! Nem kell többet állnia a konyhában, mert mi csak olyan recepteket ajánlunk, amelyek hamar készen vannak.

Rántottás lepény

Hozzávalók:

4 db tortilla lepény, 4 db tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 maréknyi saláta, 12 vékony szelet füstölt sonka, 2 db paradicsom, só, darált bors.

Elkészítése:

Üssük a tojásokat egy kis tálba, sózzuk meg és öntsük hozzá a tejszínt. Villával alaposan verjük fel. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsük bele a felvert tojást. Kis lángon fakanállal állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás be nem sűrűsödik és közepesen lágy nem lesz. Ha elkészült vegyük le a tűzről. A kenyérlepényeket a csomagolással együtt tegyük mikrohullámú sütőbe és közepes erősségen, egy percig melegítsük - így langyosan könnyen össze tudjuk hajtani. Tegyünk egy langyos lepényt nagy tányérra, kenjük meg a habart tojással, majd szórjuk meg a salátalevelekkel. Tetejére tegyünk a füstölt sonka és paradicsomszeletekből. Óvatosan hajtsuk félbe és azonnal tálaljuk. Remek reggeli, de akár egy könnyű ebédnek is elkészíthetjük. Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot vagy sajtszeleteket is.

Kínai tojásrántotta

Hozzávalók két személyre:

1 evőkanál étolaj, 1 diónyi friss gyömbér, 1 szál sárgarépa, 2 szál újhagyma, 4 db tojás, 1 evőkanál szójaszósz, 20 dkg tofu.

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az étolajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt gyömbért (helyettesíthető szárított gyömbérrel is), és pároljuk fél percig. Szórjuk bele az ugyancsak vékony csíkokra felvágott sárgarépát és az újhagymát is. Pirítsuk egy-két percig erős lángon, majd adjuk hozzá a tofut. Forrósítsuk fel, öntsük nyakon a felvert tojásokkal, majd mikor megszilárdult, csorgassuk meg szójaszósszal is. Gyalult sárgarépával és pirítóssal tálaljuk. Sárgarépa helyett persze gombával is ki lehet próbálni!

Forrás: www.ujszo.com


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.