- 25 dkg liszt
 - 20 dkg étcsoki (darabkákra törve)
 - 12 dkg vaj
 - 14 dkg cukor
 - 1 tojás
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - fél tk szódabikarbóna
 - pici só
 
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat a mikróhullámúban, de ne legyen forró! Keverjük habosra a cukorral. Jöhet bele a tojás és a vaníliás cukor is. A liszthez adjuk hozzá a szódabikarbónát, a pici sót, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásos-vajas cuccot. Ha már jól összedolgoztuk, beleszórjuk a csokidarabkákat. Melegítsük fel a sütőt 160 fokra. A tésztából készítsünk golyókat, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk – jó messze egymástól. (Kb. 15 lesz belőle.)12 perc alatt süssük készre. Zárd el a sütőt, nyisd ki az ajtaját, és hagyd a sütit benn, amíg ki nem hűl!
Na, most már jöhet a Mikulás!
                    
Hogy az igazi télapó is ezt a sütit kedveli-e a legjobban, azt nem tudjuk, de az utcabeli Sanyi, aki minden évben talpig pirosba öltözik, imádja ezt a sütit. Most is ezzel várjuk. Szerintünk jövőre is visszajön!