
Hozzávalók:
30 deka búzaliszt
( vagy 15 deka rizsliszt +15 deka zabliszt )
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 deci tej ( nálam laktóz mentes )
13 deka vaj ( laktóz mentes)
18 deka cukor ( nálam barna cukor volt), de mézzel is finom
2 egész tojás
1 tábla fehér csoki
1 teáskanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
1 marék dió
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverem. A vajat,tojásokat, tejet,cukrot,fahéjat,kakaót,citrom héját is egy robotgéppel külön tálban összedolgozom, majd a sütőporos lisztet lassan adagolva hozzákeverem. A muffin sütőformába beleteszem a papírkákat és a tésztát elosztom a formákba. A tetejét megszórom az összetört fehér csokival és dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kész. Ha kihűlt, levehetjük a kis papírkosarakat.
Ha az édes variációt kedveled, akkor próbáld ki a csokis-gesztenyés változatot, de a cukkinis is nagyon figyelemre méltó!