Hozzávalók
● 1 kiló magba váló szilva
● új fokhagymagerezdek
(ahány szem szilva)
● 15–20 deka cukor
● 0,5 deci borecet
● 2 kis darab citromhéj
● 3 deci víz
Elkészítése
A szilvák szár felőli végét picit megvágjuk, és kinyomjuk a magot. A helyére fokhagymagerezdet dugunk. A töltött gyümölcsöt üvegekbe rakjuk, majd a vízből, cukorból, borecetből a citromhéjjal szirupot főzünk, amelyet forrón az üvegekben lévő szilvára öntünk. Lezárjuk, nedves gőzben 15 percig dunsztoljuk, majd az edényben hagyjuk kihűlni.
Ha szilvalekvárt készítünk, akkor is inkább idővel és ügyességgel oldhatjuk meg a feladatot, hiszen a szilvalekvárt köztudottan nagyon lassan és nagyon hosszú ideig kell főzni. És ha már bajlódunk vele, az sem baj, ha nagyobb tételben főzőcskézünk. Ehhez ajánlunk most egy bármilyen gyümölcshöz kiváló lekvárfőző bográcsot, amely nemcsak szabad tűzön használható, hanem gáz-, kerámialapos és elektromos tűzhelyen is. 8,5 literes űrtartalma is pont jó, bőséges, de azért nem kényelmetlenül nagy egy zárt konyhában sem. Az ára 6.990 forint.
És ha már kész a lekvár, sőt, el is tettük, de aztán az egyik üveget gyorsan fel is bontottuk, merthogy nehéz ilyenkor ellenállni, akkor legyen mivel kényelmesen kotorászni az üvegben: íme egy praktikus lekvárkiszedő alkalmatosság, az ára 490 forint.
Az Életforma Shopban pedig most új olasz konyhai cuccok érkeztek, nézd meg őket!
● További Életforma-receptek itt!