
Hozzávalók
1 kiló gyümölcshöz
● 30–60 deka nádcukor
● 0,7–1 liter víz
Elkészítése:
A gyümölcsöt érdemes összetörni, de ledarálni nem szükséges. A gyümölcsmasszát tegyük lábosba vagy fazékba, adjuk hozzá a vizet és a nádcukrot, majd lassú tűzőn forraljuk fel. A forrástól számított 5 perc múlva a szörpöt kezdjük el sterilizált üvegekbe tölteni, amelyeket eredeti fém (nem műanyag) kupakkal vagy dupla celofánnal zárjunk le. Az üveget száraz dunsztba tesszük. (Forrás: www.vitaminsziget.com)
● Szörpfőzéshez kell fakanál, hiszen mivel mással kevergetnénk, amíg rotyog? De rengeteg más olyan ételféleség is van, amihez nélkülözhetetlen, s gyakran előfordul, hogy egyszerre több fakanalat is használunk. Hol keverünk-kavarunk vele, hol gyorsan letesszük. De hová? Például egy ilyen csinos bambusz tartóba! Mert egy ilyen nem csak tárolásra jó, hanem munka közben is! Nem foglal nagy helyet, több kanál is elfér benne, és biztos, hogy nem kell keresgélnünk, hogy hová is tettem le? Az ára csak 290 forint.
Az Életforma Shopban persze nagyon sokféle fakanalat, fakanál-szettet is másféle tartókat is találsz.
● További Életforma-receptek itt!