Hozzávalók:

- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 ek aprított koriander
- 2 közepes szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lime-ból nyert lime héja
- 1 ek curry paszta
- só
- bors
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
Keverd össze a darált húst az aprított korianderrel, újhagymával, reszelt fokhagymával és citromhéjjal. Ízesítsd curry pasztával, sózd, borsozd, majd add hozzá a tojást, és zsemlemorzsát, amennyit felvesz, vagyis, hogy könnyen kis, diónyi golyókat formázhass belőle. Hempergesd meg zsemlemorzsában, majd irány a forró olaj! Ne felejtsd el időnként megforgatni, hogy mindenütt egyenletesen átsüljön! Szűrőlapáttal szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitasd. Lepénykenyérrel és mentás joghurttal a legfinomabb! Ez egy igazi keleti csábítás - ígéri az ízHUSZÁR! És ha megszeretted Te is a curryt, íme egy isteni, másik, keleti recept!