Sertéshús cikkek

Sopa de Albondigas Húsimádó módra
Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én a saját verziómat mutatom be nektek.

Sertéspörkölt
Pörköltet készíteni nem nehéz ügy, de ismerni kell a jó pörkölt egy-két titkát. A legfontosabb a sok hagyma, amitől a pörköltnek tartalmas szaftja lesz.

Akkor most jöhet a savanyúleves!
Ez egy igazán pikáns és sok zöldséggel jól megrakott leves.Szerintünk egy hosszútávú fogyókúrához is jó társ lehet, kicsit soványabb hússal. Vagy akár egy hétvégi bál utáni józanítónak is beválik.

Friss húsgolyók keleti currys kalanddal
Két ember van. Az egyik szereti a curryt, a másik meg nem. Én a kedvelők közé tartozom. Először Svájcban ettem pikáns, ananászos currys csirkét. Elképesztően finom volt! Ezt a csodás fűszert azóta sem tudtam megunni! Jöjjön most egy húsgolyó, amit akár valamelyik karácsonyi partira is elkészíthetsz!

Erdei Zsolt: Anyukám szerint ez a bajnokok eledele!
A sertéshús a magyar konyhák egyik kedvenc alapanyaga, azonban azt kevesen tudják, hogy a sertéshús nem csak finom, de mértékletes fogyasztása fontos része az egészséges táplálkozásnak. A Magyar Ízek Alapítvány 9. Húsvéti Vásárának ünnepélyes megnyitójával egybekötve indította el sertéshúst népszerűsítő kampányát a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum.

Sajtos-paprikás sertéskaraj
Ilyenkor a tél egyik legkellemetlenebb szakaszában jobban kívánjuk a laktatóbb meleg ételeket. A kalóriákra azonban akkor is vigyázni kell! Íme egy finom, könnyen elkészíthető, gyors és nem hizlaló recept.

Tavaszi tormás hús karcsúsodóknak!
Ez a kevés kalóriatartalmú fogás állítólag nagyon népszerű az osztrák sógorok körében. Aki az igazán könnyű, ám húsos ételeket szereti, annak többször is az asztalára kerülhet itthon is ez az igazán laza, tavaszi étek.

Nem árt gyanakodni: hamisítják-e a mangalicát?
Mangalica-e a mangalica? Mármint az a hús, kolbász, felvágott vagy egyéb húskészítmény, amelyet mangalicaként megveszünk. A mangalica elég drága, a vevő viszont kiszolgáltatott. Tehát: hamisítják-e a mangalicát? És ha igen, hogyan?

Sertéskaraj vörösboros szilvával
Bár nem szeretem az őszt, ha valami jó van benne az az, hogy ismét aktuálisak a súlyosabb, de annál ízletesebb ételek. Ebben a receptben azért van egy kis friss gyümölcs is!

Őszibarackos leves, karaj és sütemény
Közkedvelt gyümölcs és remek alapanyaga levesnek, süteménynek, de még a húsételeket is különlegessé teszi – az őszibarack. Íme, legjobb receptjeink!
Mustáros karaj sült póréhagymával
Munkából hazaérve, 20-25 perc alatt elkészíthető finom, pikáns fogás, amihez ráadásul bármilyen köret jól illik.
Ahány ház, annyi kocsonya...Sertéskocsonya
Két okból szerethető a novemberi dermesztő hideg. Ilyenkor csődül össze a nagy rokonság, hogy a karácsonyi asztalra szánt disznót "kivégezze", és az év első, rég várt kocsonyáját elkészítse. Mi ez utóbbihoz adunk egy kis segítséget.
Ízkavalkád! Sertésborda vincellér módra
Ízkavalkád borral, konyakkal, fűszerekkel és ízletes hússal.