Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg sertéskaraj csont nélkül vagy sertésszűz (ha nagyon egészségesek akarunk lenni, vegyünk mangalicahúst!)
egy 35-40 cm-es póréhagymaszál
kevés liszt
mustár
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés
A húst vékonyra szeleteljük (vagy a karajt eleve szeletben is vehetjük), kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, s egy kicsit állni hagyjuk, amíg a póréhagymát előkészítjük a sütésre. Tehát a póréhagymát megtisztítjuk, és kb. félcentisre felkarikázzuk. Egy tálba 2-3 evőkanál lisztet teszünk, és alaposan megforgatjuk benne a póréhagyma-karikákat, majd szitán vagy szűrőn keresztül eltávolítjuk a feleslegessé vált maradék lisztet.
Serpenyőben kevés olajat hevítünk. A hússzeletek egyik felét alaposan bekenjük mustárral, majd a serpenyőben előbb azt a felét sütjük meg, amin nincs mustár, utána megfordítjuk. Közben egy lábasban nagyobb mennyiségű olajat melegítünk, s amikor forró, beledobjuk a belisztezett póréhagyma-karikákat. Vigyázat! Hamar aranybarnára pirul, tehát gyorsan kell szűrőkanállal kiszedni, és papír kéztörlővel vagy szalvétával ellátott tányérra szedni, hogy a felesleges olajat az felszívja. (Néhány karika még a leggyakorlottabb háziasszony esetében is megég, azokat egyszerűen ki kell dobni!)
Tálaláskor a póréhagymaszalmát tetszés szerint vagy a hússzeletekre halmozzuk, vagy külön tálba tesszük, és ki-ki kedve szerint vesz belőle.
Köretnek burgonyapürét vagy rizst készíthetünk hozzá a leggyorsabban.