Hozzávalók
80 deka sovány sertéslapocka (csont és bőr nélkül)
15 deka karotta
15 deka sárgarépa
15 deka zeller
fél póréhagyma
1 fej vöröshagyma
egy teáskanál kömény
egy kevés kakukkfű
1 babérlevél
só, bors
3 evőkanál ecet
fél szál torma
Elkészítése
A húst sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel ízesített bő hideg vízben feltesszük egészben főni, kis lángon. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk, a karottát, a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát vékony csíkokra, a póréhagymát és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
30 percnyi főzés után a húshoz tesszük a répa- és hagymaféléket, meg az ecetet, és az egészet lefedve puhára főzzük (még körülbelül 15 perc). Ha megfőtt, a húst kivesszük a léből, és felszeleteljük. A répafélékkel együtt szépen elrendezve, frissen reszelt tormával meghintve tálaljuk.
További ínycsiklandó receptek itt!