Hozzávalók:
- 80 dkg uborka
- 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
- olaj, só, törött bors, tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát. Gépi vagy kéz szeletelőve, gyalubal vágd vékony karikákra. Tedd egy tálba, kicsit sózd meg, és hagyd így kb. fél órát. Ezután nyomkodd ki a levét. Önts rá sótlan hagyományos salátalevet. Tálaláskor mindenki kívánsága szerint választhat rá, hagymát, fokhagymát, olajat, tejfelt, frissen őrölt törött borsot, pirispapirikát, petrezselymet. Jó étvágyat!
Hideg joghurtos uborkaleves
Bizony, megérkezik hamarosan az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép lesz, és hideg gyümölcsleveseket fogunk rajta gyártani minden nap. Kezdjük az uborkalevessel!