Életforma.hu

GASZTRO

Fűszeres sertésgrill és pestós bélszínsaláta

Ezekkel a cseppet sem önkínzó fogásokkal megkönnyítjük azok dolgát, akik keményen küzdenek az edzőteremben, a konyhában, hogy lefaragják megszaporodott kilóikat.

Fűszeres sertésgrill

Hozzávalók: 4 szelet sovány sertéshús (rövidkaraj), 2 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1-1 kávéskanál chili (por vagy krém), méz és borecet, 2 gerezd fokhagyma. Köretnek: zöldsaláta

A fokhagymát aprítsd fel finomra, és keverd össze a többi hozzávalóval. Forgasd meg ebbe a mártásban a kiklopfolt húsokat, és néhány órára tedd be a hűtőbe, hogy a hús puhuljon, és az ízek összeérjenek. Közben egyszer-kétszer forgasd is meg.

Grillrácsra fektetve (vagy grillserpenyőben) süsd készre. Tálald citromlével és kevés olívaolajjal meglocsolva, öntet nélküli zöldsalátával.

Pestós bélszínsaláta

Hozzávalók: 15 deka bélszín, 3 nagy fej csiperkegomba, 2 cső kápiapaprika, 2x1 evőkanál olívaolaj, 15 deka pennetészta. A pestóhoz: egy csokor friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tökmag, 1 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve.

A paprikákat erős láng fölött, kis olívaolajon égesd feketére, ezután hideg víz alatt kapargasd le a héját. Vagdosd fel a húsát kisebb darabokra.

A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, és kevés olajon párold puhára. Vedd ki a serpenyőből a gombát, és a kockára vágott bélszínt pirítsd meg mindkét oldalán ugyanabban az olajban. Ha közepesen átsütve szereted, akkor kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának.

A tésztát lobogva forró, sós vízben egy evőkanál olajjal főzd al dente állagúra, majd szűrd le.

A pesto hozzávalóit turmixgéppel pürésítsd. Ha szükséges, fűszerezd sóval, borssal.

Állítsd össze a salátát: a kifőtt pennét tedd egy öblös tálba, szórd meg a sültpaprika-darabkákkal, kanalazd rá a megpirított gombát. Forgasd össze, locsold meg a pestóval, és fektesd rá a hússzeleteket. Melegen is, hidegen is jó.

Forrás: www.elixironline.hu


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.