Aki egy kicsit is követi a magyar gasztronómia alakulásának mindennapjait, azoknak nem mondunk újat azzal, hogy 2019-ben ismét izgalmas lesz a január, hiszen akkor rendezik a Bocuse d'Or lyoni döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli majd, mely igazán nagy eredmény nemzetközi szinten is, hiszen Pohner Ádám a maga 25 évével a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzője. A nagy döntő előtt azonban egy kis örömfőzésre jönnek össze Budapesten, a modern magyar gasztronómia főhadiszállásán, a Stand Étterem konyhájában. November 8-án Ádámék mellé 2 norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.

Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d'Or versenyen, amit Geir Skeie commisa-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőn lett első. 2015-ben pedig szintén első helyen végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban.
Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a. Széll Tamás Bocuse érdemeit senkinek sem kell bemutatni. A séf a legsikeresebb közép-európai Bocuse d'Or versenyző, első versenyzésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később pedig hatalmas bravúrral nyerte meg a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – megszerezte a negyedik helyet, és a legjobb hústálért járó különdíjat.
November 8-a tehát egy olyan alkalom lesz, mely életre szóló gasztronómiai élményt nyújt a vendégeknek. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy azok, akik részt vesznek az estén, vacsorajegyükkel közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d'Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését.

Íme a csábító menüsor:
Kreinbacher Prestige Brut Magnum
Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
Sült zeller consommé, fürj tojás
Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014
Csirke, vargánya, csicsóka
Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
St. Andrea, Merengő 2009
Alma, mandula, citromverbéna
Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
Petit fours, azaz mini édességek
A világszínvonalú eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Érdeklődni és foglalni e-mailben lehet. Az időpont 2018. november 8. , este hét óra, a helyszín a Stand Étterem.