Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet kb. 20 dkg-os pulykamell
 - 25 dkg gesztenyemassza
 - 10 dkg gesztenye
 - ½ fej kelkáposzta
 - 6 dl tejszín
 - só, fehérbors, szerecsendió
 - étolaj a sütéshez
 - 1 csapott evőkanál keményítő
 - 2 fej vöröshagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 80 dkg burgonya
 - 10 dkg vaj
 - 4-5 dl tej
 
Elkészítés:
A gesztenyéket forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansírozzuk (főzzük), majd jeges vízben lehűtjük és apróra vágjuk. Később beledolgozzuk a gesztenyemasszába.
                    Értelmiségi családba születtem, nagyon szeretem Őket és nagyon büszke vagyok rájuk!!! A Gellért Hotelben kezdtem a gyakorlati éveimet, Novák Ferenc SÉF ÚR kezei alatt, akit a mai napig mentoromnak, tanáromnak, segítőmnek és nevelőmnek tartok. A hidegkonyhától, a reggeliztetésen át a tálalásig mindent megtanultam, sőt, sorra járhattam a bel,- és külfödi versenyekre. Amikor a séf úr nyugdíjba ment, én is váltottam. Jött a Balaton közeli Kolping Hotel. Szuper volt. Sok év után, - családi okok miatt is - , és véletlenül is, jött a Spirit, szintén nagyon jó volt, újabb kihívás! Kis szünet után egy kevés idő Budapesten, majd a Spiritben megismert feleségemmel Németországba mentünk! Kis szállodában dolgoztunk én voltam a konyhafőnök, feleségem az igazgatóhelyettes! Szép volt, jó volt de elég volt! Hazajöttünk! Jól tettük! Most ITTHON VAGYUNK!
A pulykamelleket kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a gesztenyekrémmel megkenjük és feltekerjük! Ha szükséges fogvájóval összetűzzük.
Kevés olajon, szép pirosra körbe pirítjuk, majd tepsibe fektetjük. 1 db vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát durvára vágunk, a húsok mellé szórjuk, kevés vizet öntünk alá, majd forró sütőben alufóliával letakarva kb. fél órán keresztül készre sütjük!
A káposztát vékony csíkokra szeljük, és sós, forrásban lévő vízben szintén blansírozzuk kb. 3 percig, majd jeges vízben lehűtjük.
A tejszínt egy lábasban forralni kezdjük, sót és borsot adunk hozzá, majd mikor már majdnem a felére visszaredukálódott, beletesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Jól átforraljuk. Szükség esetén után ízesítjük.
A burgonyából , vajból, tejből, sóból és szerecsendióból hagyományos módon pürét készítünk, majd az apróra vágott, folyamatos kevergetés mellett barnára pirított hagymát hozzákeverjük.
A pulykamelleket kivesszük a tepsiből és tetszőleges módon szeleteljük. A szaftját rúdmixerrel pürésítíjük, majd egy kevés hideg vízzel elkevert keményítővel beállítjuk a kívánt állagot, és kiforraljuk.