
Hozzávalók
60 deka leveles tészta (lehet mirelit is)
40 deka olajos tonhal
7 keményre főzött tojás
1,5 deci tejföl
2 nyers tojás
15 szem kapribogyó
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy téglalap alakú sütőformába úgy, hogy az egyik fele – amivel majd betakarjuk – kimaradjon. Az olajtól lecsepegtetett halat összetörjük, hozzáadunk 5 főtt tojást, a zöldpetrezselyem kétharmadát, az összevágott kapribogyót, a tejfölt, a két nyers tojást, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Megtöltjük vele a tésztát, ráborítjuk az edényből kilógó tésztarészt, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálra rakjuk, felszeleteljük, ésa tetejét főtt tojásszeletekkel, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Salátával kínáljuk.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!