Hozzávalók:
Elkészítés:
Szedd szét a karfiolt rózsáira, és mosd meg. Főzd meg félig, majd készíts világos rántást, és engedd fel vele a levest. Csendes tűzön főzd még együtt 10 percig, hogy teljesen megpuhuljon a karfiol. Betétnek adj hozzá kis leveskockát vagy daragaluskát, a végén dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd a tejföllel együtt tálald. Jó étvágyat!
Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával
Ne feledd, a quinoát az inkák aranyának is nevezik! 8-9 ezer évvel ezelőtt a Titicaca-tó környékén, már a korabeli gasztronómia része volt. A gabonaféle kicsit hasonlít a rizshez, kicsit a kuszkuszhoz, de azoknál sokkal finomabb. Így fogj hozzá ennek a vidám őszi receptnek, amit a pulyka csak megkoronáz!