- 15 kanál kukoricaliszt
- 3 tojás
- 150 g túró
- 3 kanál tejföl
- 1 dl tehén tarhó* (vagy sűrűbb joghurt)
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- só
Elkészítés:
Minden hozzávalót egybeöntünk és alaposan összekeverjük, majd 18o fokon 3o percig sütni. Nagyobb pogácsa szaggatóval is ki lehet szaggatni, de sűrűn egymás mellé rakva a sütőlemezre is jó megoldás.
Mi az a tarhó?
Édesen felforralt tehén-, ritkábban juhtejből oltott tejtermék. A tejet csak kivételesen sűrítik be főzéssel. A kb. 45 °C-ra lehűlt tejbe oltóanyagot kevernek, s az edényt betakarják, hogy hőmérsékletét pár órán át tartsa. Általában csak 8–12 óra múltán bontják ki, erre a kész joghurt már hideg; egységes halmazállapotú, sűrű, kissé savanykás tejtermék
Ha egy gyos és édes kevert sütire vágysz, akkor ezt a finom mákosat ajánljuk!