Hozzávalók:
80 deka harcsafilé,
2 deci félédes fehérbor,
30 deka fehér csemegeszőlő,
1 fej vöröshagyma,
6-8 deka vaj,
kevés citromlé,
1 deci tejszín,
só, őrölt feketebors.
Elkészítése: a megmosott harcsafilét szeletekre vágjuk, ezeket sózzuk, borsozzuk, majd a vaj felén egy serpenyőben hirtelen mindkét oldalukon megpirítjuk. Ezután a szeleteket a maradék vajjal kikent sütőtálba tesszük, ráöntjük a bort, és a szeletekre vágott hagymával beborítjuk. Alufóliával befedve, forró sütőben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halszeleteket kiszedjük, a sütőlét leszűrjük, hozzáöntjük a tejszínt és a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, majd az egészet mártás sűrűségűre forraljuk. A halat tálra rakjuk, és melléöntjük a szőlős-boros mártást. Párolt rizzsel kínáljuk.