- 1 kg paradicsom
- 2 dkg zsír vagy 1,5 ek olaj
- 2 dkg liszt
- só
- cukor,
- babérlevél
- zöld salátalevelek díszítésként
Elkészítés:
A paradicsomokat cikkekre vágjuk. Fél liter vízzel feltesszük vízzel főni. Amint lejött a héja, turmixgépben vagy botmixerrel áttörjük. Készítünk egy virágos rántást. Adjuk hozzá a paradicsom levét és még egy liter vizet, így szép lassan főzzük még húsz percig. Ezalatt ízlés szerint ízesítjük a sóval, a cukorral, a babérlevéllel. Betétnek adjunk 4 dkg vízben főtt rizst, a tetejét díszítsük pirított kenyérkockával vagy pár, épp kapható zöld salátalevéllel.
Jó étvágyat!
Most kaptam drága szomszédaimtól legalább egy kiló paradicsomot! Már illatából is érződik, hogy most szedték le. Irány a konyha! Jöjjön egy klasszikus!