Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
 - pár csepp mandulaaroma
 - 20 dkg 70 %-os csokoládé
 - 15 dkg porcukor
 - fahéj
 - reszelt gyömbér
 - 10 dkg kókuszreszelék
 - 1 lime leve
 - víz
 
Elkészítés:
Olvasszuk fel lassan a csokit vízgőz felett. A mandulát keverjük össze a porcukorral. Intenzvebb lesz az íze, ha pár csepp mandulaaromát is teszünk bele. Apránként adjunk hozzá vizet, de csak annyit, hogy egy jól gyúrható, nem folyós masszát kapjunk. A kész alapanyagot kettéosztod. Az egyikhez add a fahéjat és a gyömbért, a másikhoz a kókuszreszeléket és a lime-ot. Az ízesítőkkel is gyúrd át a masszát, majd formázz kis núdli alakokat belőle. Ezután egyenként tűzd fogpiszkálóra a kis núdlikat, majd mártsd bele a csokifürdőbe. Tedd hidegre, és ha kihűlt, csomagolhatod is. Ízlés szerint keress hozzá selyempapírt, színes sztaniolt.
Sós, pirított mandula – házilag
Drága dolog a mandula! Benzinkutaknál, presszókban egy vagyont kérnek egy-egy pici, celofánba csomagolt zacsiért. Pedig te is el tudod készíteni, mert nem ördöngösség! Az édesapám imádja, a recepttudományom természetesen anyukámtól származik. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!