Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
fél zöldpaprika
25 dkg török vagy görög sűrű joghurt
egy marék petrezselyem
só
bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
jégkockák
friss vágott kapor ízlés szerint
Elkészítés:
Az uborkát meghámoztam, nagyobb darabokra vágva ment a turmixgép poharába, követte a petrezselyem, a paprika, joghurt, a fokhagyma, a fűszerek és a joghurt, valamint a jégkockák. Néhány másodpercig keringőztek együtt, mielőtt a tálaló edénybe öntöttem őket. A tetejét vágott kaporral díszítettem, és mivel minden hozzávaló eleve a hűtőből vétetett elő, ezért jó hideg volt, rögtön lehetett is kanalazni.
Francia hagymaleves
Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás. De megéri a törődést.