Hozzávalók:
5 dl tejföl
3 dl habtejszín
porcukor ízlés szerint
1 citrom leve és héja
20 db babapiskóta
Elkészítés:
A tejfölbe belekeverjük a porcukrot és a citrom levét, valamint a héját. A tejszínt kemény habbá verjük, és a két anyagot lazán összekeverjük. Ebbe a masszába beletördeljük a babapiskótát, és ezzel késszé is nyilváníthatjuk a desszertünket. 3-6 óra hűtés szükséges ahhoz, hogy a piskóta megpuhuljon.
Mindenki kedvence: a tiramisu
Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.