EGYSZER MUSZÁJ KIPRÓBÁLNI: UBORKALEVES
Hozzávalók 4 személyre: 2 kígyóuborka, 2 doboz joghurt, 1 citrom kifacsart leve, 1 liter húsleves alaplé, 5 dkg reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só és bors.
Elkészítés: Miután az uborkákat alaposan megmostuk, hámozzuk meg és vágjuk fel. A felkarikázott uborkák ezután mehetnek egy turmixgépbe, ahol pépesre dolgozzuk. A húsleves alaplét keverjük össze a joghurttal, a fokhagymával és a citromlével. Ezután mehet bele az uborkapép. Ízlés szerint lehet fűszerezni sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Hűtőben pár óra pihentetés után tálaljuk a levest, tetején a reszelt parmezánnal.
A SPANYOLOKTÓL: GAZPACHO
Hozzávalók 4 személyre: 400 g paradicsomkonzerv, egy kígyóuborka, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 kaliforniai paprika, friss vagy szárított bazsalikom, chiliszósz (aki szereti), 1evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál cukor, só és bors.
Elkészítés: ennél a receptél egyszerűbb aligha lehet, hiszen a fenti hozzávalókat miután összeaprítottad, csak egy turmixgépben kell alaposan összedolgozni és már kész is. Tálald kis csészékben, tejején pirítóssal. Díszítésnek használj friss mentát, apróra vágott paradicsomot és uborkát.
EGY KLASSZIKUS: MEGGYLEVES
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg meggybefőtt, 1 doboz görög joghurt, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, fél citrom lereszelt héja és kifacsart leve.
Elkészítés: a meggyet feltesszük 1 liter vízben főni. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, valamint a fűszereket. Forrás után még pár percig főzzük. Eközben a lisztet keverjük el a joghurttal és a forró meggylevesből 1-2 merőkanállal tegyünk hozzá. Keverjük simára, majd kis adagokban öntsük a leveshez. Ezután még egyszer forraljuk össze a levest. Legvégén akár kézi mixerrel is átdolgozhatjuk a levest, így teljesen sima krémlevest kapunk. A többi recepthez hasonlóan hűtés után tálaljuk.