- 6 db kemény tojás
- 10-15 evőkanál főtt vegyes zöldség kockára vágva
- 2,5 dl tejföl
- himalája só
- 1 tasak fixáló zselé
Elkészítés:
Fóliával bélelj ki egy őzgerincformát úgy, hogy a fólia érjen túl a formán. A tojásokat hosszában vágd ketté, szórd köré a színes zöldségkockákat, majd sózd meg. A tejfölt jól keverd el a fixálóval, majd öntsd rá a tojásra és a zöldségekre. hajtsd rá a fóliát körben, és tedd be a hűtőbe minimum egy órára. Tálaláskor borítsd tálra, és így szépen szeletelheted a húsvéti sonkához!
A Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint természetesen magyart. A “Sör mi több”’ sörgasztronómusát hívtuk segítségül, hogy ajánljon a húsvéti sonkával tökéletes párt alkotó söröket. Kiderült, hogy többféle sörtípus harmonizál a húsvéti menüvel, sőt, létezik sör-hímestojás is.