Hozzávalók
● 20 deka fekete csokoládé
● 4 deci tejszín
● 4 tojás
● 5 deka cukor
● tojáslikőr és eper díszítéshez
Elkészítése
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és félretesszük. A tejszínt habbá verjük, és a hűtőbe rakjuk. A tojásokat 2 keverőtálba osztjuk el úgy, hogy az egyikbe 2 egész tojás és 2 sárgája, a másikba 2 fehérje kerüljön. A cukrot az első keverőtálba tesszük, összedolgozzuk a tojásokkal, majd vízgőz felett géppel mintegy 5 percig verjük. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ehhez keverjük hozzá óvatosan, hogy össze ne törjön, először a cukros tojással összekevert, mintegy 40 Celsius-fokos olvasztott csokoládét, majd a tejszínhabot. Körülbelül 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tojáslikőrt öntünk a tányér aljára, és erre a „tükörre” meleg kanállal galuskákat formálunk a mousse-ból, vagy csokoládékosárkákat töltünk meg vele. Eperdarabkákkal díszítjük.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Ha nincs robotgéped a habveréshez, vagy csak nincs kedved elővenni,
többféle eszközt is találhatsz hozzá!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!