- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 70 dkg friss paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 1 közepes padlizsán kockára vágva
- 50 dkg spagetti
- 15-20 dkg morzsolt ricotta
- 10 dkg parmezán sajt,
- 4-5 bazsalikom levél a díszítéshez
- Ízesítéshez csipetnyi só, bors és kevéske cukor
Elkészítés:
A padlizsán és a paradicsom együtt már önmagában is egzotikusan hangzik, de ricottával és egy kis parmezánnal ízesítve tökéletes szószt alkotnak a spagetti mellé.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a paradicsomdarabkákat, majd lassú kevergetés mellett sóval, borssal és egy pici cukorral ízesítjük. Amíg a szósz fő, egy másik serpenyőben aranybarnára pirítjuk a padlizsán darabokat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük őket. A padlizsánt 200 fokra előmelegített sütőben, grillrácson is megsüthetjük, ha ez a módszer szimpatikusabb.
Amikor elkészült a padlizsán, a paradicsomszószhoz keverjük, közben forró sós vízben kifőzzük a spagettit, és egy nagy tálban leszűrjük. A tésztára először rámorzsoljuk a ricottát, ezután öntjük rá a padlizsános szószt. Tálalás előtt még meghintjük reszelt parmezánnal, bazsalikom levéllel díszítjük.