Hozzávalók
1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
13 dkg vörös lencse
1 teáskanál zöldséglevespor
1 szárított chilipaprika
4 fél sárgabarack(konzerv)
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
só
2 szelet pácolt és füstölt sonka vagy karaj
Elkészítése
A vízforralóban bő 4 dl vizet felforralunk, a vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk.
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a hagymát közepes lángon megpároljuk benne. A megmosott lencsét kicsit együtt pároljuk vele, majd ráöntjük a vizet, és belekeverjük a levesport. A chilit belemorzsoljuk, és a lencsét kis lángon 5 percig főzzük.
Ez alatt a sárgabarackot gerezdekre vágjuk. Az ecettel és a mézzel a lencséhez keverjük, és sóval ízesítjük. A sonkaszeleteket a lencsére tesszük, és az egészet lefedve további 5-7 percig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
Hozzá sós stanglit vagy sült burgonyát ajánlunk.
Tipp: Grillezett virslit is tálalhatunk mellé.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!