Hozzávalók:
- 1 fej, kb. 1 kg-os karfiol
- 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Kapd elő a karfiolt, szedd rózsáira és jól mosd meg. Forró vízben főzd, de csak félig puhára. Készíts rántást, add hozzá, majd borítsd rá az apróra vágott zöld petruskát. Keverd lágyan össze, és főzd, amíg a karfiol teljesen puhul meg. Aprócska lisztgaluskát adj hozzá, tálaláskor pedig jöhet hozzá a tejföl. Jó étvágyat!
Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.