Életforma.hu

GASZTRO

Kedvenc fagyizóink Budapesten és vidéken

Május 8. a fagylalt napja. Néhány éve indították el lelkes cukrászok a kezdeményezést, hogy népszerűsítsék a magyar kézműves fagyit és minden szezon elején bemutassák az új ízeket és kreációkat. Ennek örömére válogattunk a vidéki és a budapesti fagyizók közül, ahol - személyes élményeink alapján, biztosan maradandó hűsítő élményben lesz részetek!

Daminczki Cukrászda Székesfehérvár

A Damniczki Cukrászda 1992 karácsonyán nyitott. Egy kis üzlethelyiségből azóta Székesfehérvár Fő utcájáig jutottak el. Nem véletlen, hiszen fagylaltjaik miatt sokan látogatnak el hozzájuk. Követik a trendeket az ízekben, de sokszor régi receptekhez is visszanyúlnak és korszerűsítik őket. A hagyományos tejszínt, és a friss tejet a környező tehenészetekből szerzik be, a fagylaltjaik 80-90%-ban magyar alapanyagokból készülnek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Damniczki Cukrászda (@damniczkicukraszda) által megosztott bejegyzés

 

Szent Korona Cukrászda Soltvadkert

A Szent Korona Cukrászda fagylaltjait és süteményeit az egész országban ismerik, sőt az üzemeltető  Szervánszky család és a mögöttük álló csapat külföldön is letette a névjegyét. Az öt évtizede működő vállalkozás több mint 30 féle fagylaltkülönlegességgel várja a vendégeket Soltvadkerten.

 

Kő fagyi? Mindszentkálla és Budapest

A Kő fagyi? - a  Balaton-felvidék közkedvelt fagyizója újra várja a a hideg nyalánkság rajongóit Mindszentkállán.  Kis pop-up fagyis kocsijaikkal járják a Balaton menti településeket is, érdemes figyelni a Kálberry Facebook oldalát, ahol mindig friss információval szolgálnak arról, hogy éppen hol találkozhatunk a fagylaltos kocsikkal. Budapesten, a Bartók Béla úton és már a XII. kerületben a Böszörmènyi ùton a Sütim nevű cukrászdában is megtaláljátok a finomságaikat. Érdemes megkóstolni a pisztácia fagylaltjukat, ami 100% pisztáciából készült, és isteni.

Foto: Gelarto Rosa Facebook oldala

Gelarto Rosa Budapest

A nyüzsgő Szent István tér legnépszerűbb fagylaltozója mutatós rózsa alakú gombócairól ismert.  A virág formájú, egyedi olasz technikával, természetes alapanyagból főzött fagyik különleges ízekben is kérhetőek. A legújabb tavasz íz például az avokádó-narancs, ami krémes és frissítő, melegebb időben nagyon jó választás.

 

 

Erdős és fiai Cukrászda (Budapest)

Az Etele téri cukrászda finom süteményeiről és különleges fagylaltjairól is ismert. A fagyikat házhoz is lehet rendelni, de tölcsérben elnyalva a legjobb. Erdős Norbert és Csépányi Nóra, egy kétgyerekes házaspár alapította a cukrászdát. A berendezésért és a sütemények kitalálásért Nóra felel, Norbert pedig a széleskörű gasztronómiai tapasztalatait hozta be az üzletbe. A fagyipult mindig teli van finomabbnál finomabb ízekkel, ahol a hagyományos és az újhullámos vonalak keverednek.

Gelmondo Budapest

 

Gelmondo, Fotó: Facebook

Sólyom Orsi és csapata a Lövőház utcában nyitotta meg kézműves fagylaltozó-kávézóját, ahol robbannak az ízek! Igazi gyümölcsből főzik a fagylaltot, nem használnak aromákat. Az új szezon egyik újdonsága, igai Monarchiabeli cukrászkülönlegesség, az Eszterházy-fagyi. Akik aggódnak a vonalaik miatt, azoknak az Extra Dark csokifagyit ajánljuk, ami tej és cukor hozzáadása nélkül készül. A maszk mögött is mindig mosolyognak, így duplán üdítő élmény betérni hozzájuk!

 

 

Gelateria Pomo D'Oro (Budapest)

Ginanni fagyis egysége már kinyitott, különleges ízek között válogathatunk az Arany János utcában. Minden fagyi olasz receptek alapján, friss gyümölcsökből készül, az ízeket lehet variálni is. Egy gombóc áráért itt két ízt is választhatunk. Saját tapasztalatunk, hogy érdemes az összeset kipróbálni. A mangós sorbet kifejezetten frissítő a kánikulai napokon!

 

 

Még több fagylaltot itt találsz: 

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.