Életforma.hu

GASZTRO

Készítsd el ezt a karibi hangulatú tejmentes tortát Valentin-napra

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak. Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát. Mutatjuk a tuti receptet ehhez a mutatós sütihez!

recep

Néha minket is meglep, hogy kedves vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével. Szerintem február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat - mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.

Valentin-napi karibi torta (Foto: ToTu)

A ToTu-s „Karibi álom” receptje:

Hozzávalók:

a zseléhez:

  • 10 dkg 100%-os mangópüré
  • 10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár
  • 5 aszalt sárgabarack
  • 2 dkg eritrit
  • 4 gramm pektin

a piskótához:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
  • 10 dkg kókuszreszelék

a fehér réteghez:

  • 30 dkg ToTu Rögös
  • 5 dkg eritritol
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
  • 1,5 dl forró víz

a karibi krémhez:

  • 1 banán
  • 5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré
  • 5 dkg narancslé
  • 2 dkg eritrit
  • 35 dkg kókuszjoghurt
  • 6 gramm zselatinpor

a csokis tetőhöz:

  • 1 dl víz
  • 6 dkg kókuszkrém (pl. Kara)
  • 2 dkg kakaó
  • 1 dkg eritrit
  • 1 dkg méz
  • 6 gramm zselatin

 

Elkészítés:

A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük, majd hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.

A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne, majd kihűtjük. Ezután összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel, és a kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.

Még több Valentin-napi édességre vágysz? Mutatjuk!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.