Hozzávalók:
- 1 csirke melle kisujjnyi csíkokra vágva
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek fehérbor vagy konyak
- 1 szél szál póréhagyma
- 5 dkg zsír
- 3 szál újhagyma
- 1 gyömbérgumó
- 1 ek cukor
- 1,5 kk só
- 1,5 dl szárnyas alaplé
- 1 ek kukoricaliszt
- 1,5 ek víz
- 1 kk szezámolaj
Elkészítés:
Keverd össze szóját a borral (vagy konyakkal), és áztasd benne legalább fél órán át a csirkecsíkokat. A pórét hengeresen vágd fel ferdén, tégy ugyanígy az újhagymával. A meghámozott gyömbért vágd 3-4 darabra. Kapd elő a főszereplőt, a wokot. Ha nincs, egy mély serpenyő is megteszi. Olvaszd fel benne a zsírt, dobd bele a csirkecsíkokat, süsd 3-4 percig, majd szedd ki egy szűrőlapáttal. A maradék zsírba tedd bele az újhagymát és a gyömbért, pirítsd úgy alig egy percig, most jöhet hozzá a póré, vissza a csirke, a cukor, a só, a leves. Erős tűzön folytonos kavarás mellett főzd 5-6 percig. A kukoricalisztet jól keverd el a vízzel, öntsd a wokba, és addig főzd tovább, amíg össze nem sűrűsödik. Tálaláskor cseppents rá egy kis szezámolajat. Tálald egyszerű, petrezselymes rizzsel! És lehetőleg edd pálcikával, mert úgy az igazi! Jó étvágyat!