A tökéletes brownie az, ami belül kicsit olvadós, a teleteje meg kicsit ropogós. Elegendő 20 (25) percet hagyni a sütőben.

Hozzávalók:
- 200 g minimum 50%, de inkább 75% os étcsoki
- 200 g vaj
- 100 g kókuszliszt
- némi xylit (nyírfacukor)
- 3 db tojás
Elkészítés:
A vajat és a csokit gőz fölött felolvasztod, majd amikor a csokis massza lehűlt, keverd hozzá egyenként a tojásokat, míg egyneművé válik. (Vigyázz, ha nagyon forró a csokis massza, könnyen rántotta lehet belőle!) Szitáld hozzá a lisztet, és ha szeretnéd, tehetsz bele diót, narancshéjat, vagy asztalt gyümölcsöket is. Igény szerint tehetsz bele xylitet (nyírfacukor).
Az egészet egy vékonyan kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe kanalazd és 180 fokon sütöd 20 percig, és nem tovább. Akkor nyisd ki a sütőt, kapcsold le, húzd ki a rácsot, és hagyd ott a tepsit hűlni, ne rögtön a hidegben legyen, és ne is süljön tovább. A jó brownie kívül ropogós, belül olvadós. (Forrás: andio.hu)
További finomságokat az életforma receptjei között találsz!