Hozzávalók 4 fő részére
A pudinghoz:
0.5 liter kókusztej
2 dl víz
1.5 púpos evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
4-5 evőkanál eritritol / kókuszcukor, de ez a pudingunkat kissé megszínezi / más a Bulkshopban kapható cukor (pl. xilit)
5 nagy kanál a tej készítésekor visszamaradt kókuszreszelék
1 púpozott mokkáskanál őrölt citromhéjpor
1 púpos kávéskanál pektin
1 leheletnyi citromsav
1 mokkáskanál vanília / aroma is jó
1 fél mokkáskanál őrölt kardamom
1 csipet só
Hozzávalók az áfonyazseléhez:
1/3 tasak mirelit vagy egy nagy marék friss áfonya
1 bögre víz
1 kávéskanál agar agar
2 evőkanál eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor
fél citrom leve
Elkészítés
1. A keményítőt keverjük össze a cukorpótlóval, a pektinnel, a citromsavval, a fűszerekkel és oldjuk fel a vízben.
2. A tejet tegyük fel forrni.
3. Amikor a tej felforrt folyamatos keverés mellett tegyük hozzá a beáztatott keményítőt.
Újra forraljuk fel a masszát és főzzük 1-2 percig, a zselatinnak ugyanis főnie kell, hogy kifejtse majd a hatását.
4. A megfőtt pudingot / vagy csak egy részét adagoljuk tálaló tálkák aljába vagy egyetlen nagy pudingos tálalótál aljába.
Tegyük a hűtőbe.
5. Készítsük el a zselét.
Az agar agart oldjuk fel a vízben, forraljuk fel, amíg besűrűsödik (2-3 perc).
Turmixoljuk meg az áfonyát és szűrjük ki belőle a magokat és a héjmaradványokat (ezt együk meg).
A leszűrt áfonyaléhez adjuk hozzá az agar agart és citromlevet.
Az agar agaros áfonyát öntsük a kihűlt pudingra és tegyük vissza a hűtőbe. Egy órányi idő alatt megzselésedik.
Ha tettünk még félre pudingot halmozzuk a megkötött áfonyára. Hűtsük.
Ha belefér az életmódunkba, az elveinkbe, a diétánkba egy doboznyi Cocomast verjünk fel egy kanál eritritollal habbá, keverjünk bele egy habfixálót és ezzel a kókuszhabbal díszítsük még a pudingunkat.