Hozzávalók:
héjában főtt krumpli
liszt
tojás
só
bors
zsír
Elkészítés:
A krumplikat még forrón meghámoztam és villával alaposan összetörtem, majd hagytam kihülni. Ha nagyobb mennyiséget készítek, előveszem a krumplinyomót, azt használom. A hideg krumplit megsózom, hozzáadom a tojást, és annyi lisztet, amennyivel könnyen kezelhető tésztát tudok gyúrni. Kb. egy centiméter vastagra nyújtom, egy bögrével, vagy egy fánkszaggatóval köröket szúrok ki belőle, és a forró zsíron pirosra sütöm mindkét oldalát. Ne süssük nagy lángon, mert akkor a krumplilepény belseje nem forrósodik-sül át, de a külseje megég. Ha nem vagyunk elvakultan olajmániások, ezt az ételt süssük mindenképpen zsírban, ugyanis tapasztalataim szerint olajban nem produkálja azt az ízt, amire gyerekkorom óta emlékszem. A mennyiségek meghatározása nagyban függ a liszt és a krumpli minőségétől is.