Hozzávalók
(4 személyre)
● 8 gombóc citromfagyi
● 2 lime héja
● 3 lime leve
● 3 tojás
● 4 kávéskanál zselatin
● 1,5 deci tejszín
● 10 deka porcukor
● 1 deci campari
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a porcukrot és a citromhéjat egy tálban addig keverjük, amíg sűrű és halvány nem lesz. A citromokat kicsavarjuk, a levet a zselatinnal együtt egy kis lábosba tesszük, csomómentesre keverjük, és öt percig állni hagyjuk. Ezután kis lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ekkor a tojáskeverékből 4 evőkanállal beleteszünk, megkeverjük, majd hozzákeverjük a maradékot is. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, majd ismét megkeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk, végül a keményre felvert tojásfehérjét is belekeverjük. A masszát 4 kehelybe szétosztjuk, hűtőszekrénybe tesszük, és addig pihentetjük (körülbelül egy órát), amíg megszilárdul. A lime-habra kelyhenként 2-2 gombóc citromfagyit ültetünk, végül mindegyik kehely tartalmát meglocsoljuk camparival. Tejszínhabbal, mentalevéllel, koktélcseresznyével díszítjük.
Emellett az Életforma Shopban más citromhoz való okos eszközöket is találsz, nézd meg őket!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!