−Vendégeinkkel intim közegükben, a saját konyhájukban találkozunk. A közös főzésünk során a nemzeti ételeikről, valamint arról is beszélgetünk, hogy miként kerültek hazánkba, milyen nehézségekkel kell szembenézniük egy idegen kultúrából érkezve, vagy hogy mit gondolnak rólunk és miként látnak minket, magyarokat. De természetesen az is szóba kerül, hogyan ízlenek nekik az olyan honi specialitások, mint például a gulyásleves vagy a csirkepaprikás – nyilatkozta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.
Azt tervezi, hogy hamarosan tanult szakmájával, az építészettel is foglalkozni kezd – de előtte még a Magyarországra jöttem kedvéért borslevélbe tekert marhahúst készített sok zöldséggel és bún tésztával. Mialatt a stáb elleste tőle ennek az ízig-vérig hanoi fogásnak a receptjét, Quan mesélt arról is, hogyan illeszkedett be és tanult meg magyarul, mi az, amit bennünk szeret, vagy hogy miért imád Budapesten élni.
Míg nekünk a gulyásleves és a lekváros bukta, na meg a pörkölt, nekik a csiga, a béka és a kutyahús a természetes és kedvelt eledel. Hol mi áll és állt az évezredek alatt a lakosok rendelkezésére… azt szokták meg, azt szerették meg. A világ (számunkra) legfurcsább ételeiből szemezgettünk.