Hozzávalók négy éhes szájnak:
- 15 dkg mangalica szalonna
- 30 dkg vöröshagyma
- 1,5 kg paprika
- 70 dkg paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg mangalica kolbász
- 3 dkg só
- 5 gr bors
- kb 5 gr fűszerpaprika
Elkészítés:
Kockázd fel a szalonnát, majd forró olajon pirítsd meg - vagy ahogy a profi séf fogalmazott: kipirítjuk! Jöhet hozzá a félfőre vágott hagyma, vagyis félbe vágjuk a hagymafejet, majd kettőbe, és négybe. (Ezt én úgy fordítottam le magamnak, hogy "nagyobb kockákra" szeletelem.) Félbe vágjuk a kicsumázott paprikát, majd felkarikázzuk, és az is mehet a többi alapanyaghoz. sózd meg, kavarj rajta egyet. Add hozzá a hosszúkásra vágott fokhagymát, azzal is pirítsd össze. Most jöhet a fűszerpaprika, azzal is összekeverjük, majd a paradicsom. Ha kell, még sózzuk meg. 15 perc alatt készre főzzük. Ezalatt felkarikázod a mangalica kolbászt, még öt percig rotyogtatod, és ezzel kész a mennyei mangalicás lecsó! Jó étvágyat!
Ha nem sikerült, ne keseredj el, itt megkóstolhatod az eredetit!