Hozzávalók négy éhes szájnak:
- 15 dkg mangalica szalonna
 - 30 dkg vöröshagyma
 - 1,5 kg paprika
 - 70 dkg paradicsom
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 40 dkg mangalica kolbász
 - 3 dkg só
 - 5 gr bors
 - kb 5 gr fűszerpaprika
 
Elkészítés:
Kockázd fel a szalonnát, majd forró olajon pirítsd meg - vagy ahogy a profi séf fogalmazott: kipirítjuk! Jöhet hozzá a félfőre vágott hagyma, vagyis félbe vágjuk a hagymafejet, majd kettőbe, és négybe. (Ezt én úgy fordítottam le magamnak, hogy "nagyobb kockákra" szeletelem.) Félbe vágjuk a kicsumázott paprikát, majd felkarikázzuk, és az is mehet a többi alapanyaghoz. sózd meg, kavarj rajta egyet. Add hozzá a hosszúkásra vágott fokhagymát, azzal is pirítsd össze. Most jöhet a fűszerpaprika, azzal is összekeverjük, majd a paradicsom. Ha kell, még sózzuk meg. 15 perc alatt készre főzzük. Ezalatt felkarikázod a mangalica kolbászt, még öt percig rotyogtatod, és ezzel kész a mennyei mangalicás lecsó! Jó étvágyat!
Ha nem sikerült, ne keseredj el, itt megkóstolhatod az eredetit!