Hozzávalók:

- 1/2 kg zöldbab
- 2 dkg sertészsír
- 3 dkg liszt
- 1 ek hagyma lereszelve
- 1 ek tejföl
- ízlés szerint (10 %-os ecet)
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- pár karika frankfurti virsli
Elkészítés:
Szokásos módon megtisztítjuk a zöldbabot, és kb. másfél centisre vágjuk. Megmossuk, és feltesszül 1,5 liter sós vízbe főni. Ha megpuhult, berántjuk egy hagymás-paprikás rántással. Körülbelül még 10 percig főzzük. Ezalatt apróra vágjuk a csokor petrust, hozzáadjuk a leveshez, csöppnyi ecettel, egy kanál tejfellel, esetleg egy kis cukkora ízesítjük, és már kész is a hamisítatlan nyári levesünk! Ha igazán pikánssá szeretnéd tenni, karikázhatsz bele például egy kis frankfurti virslit! Így laktatóbb, és az íze se kutya! Jó étvágyat!
Kapros zöldbabfőzelék, ahogy a szomszédfiú szereti
Az ember azt gondolná, gyerekjáték egy főzeléket elkészíteni. Ám a kezdő háziasszonyok valószínűleg nem így vélekednek erről. Ifjú szomszédasszonyom faggatott útban hazafelé, hogyan készítse el úgy a zöldbabfőzeléket, hogy azt a párja is megemlegesse… Elmondtam, lépésről lépésre, ahogy én szeretem. Azóta a szomszédfiú is így kapja.