Hozzávalók négy éhes szájhoz:
Palacsintatésztához:
- 20 dkg liszt
 - 2 dl tej
 - 2 dl szódavíz
 - 2 tojás
 - 2 ek étolaj
 - csipet só
 
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkemell fekockázva
 - 5 dkg füstölt szalonna felkockázva
 - 2 vöröshagyma apróra vágva
 - 1-1 paradicsom és zöldpaprika, karikára vágva
 - 1 db tejföl
 - 1 kk liszt
 - ízlés szerint só, bors, pirospaprika
 
Elkészítés:
Először rakjuk össze a palacsintatésztát. Ehhez keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, végül a szódát és azolajat. Jól keverd ki, hogy ne legyenek benne csomók, és ne legyen túl folyós se. Hagyd fél órát állni a hűtőben. Ezalatt kapj elő egy serpenyőt, pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a hagymát.
Ha kész, vedd le a tűzről, csak ekkor szórd rá a paprikát (hogy meg ne égjen, és ne legyen keserű!). Jöhet hozzá a csirkemellett, sózd, borsozd, és önts hozzá kevéske vizet. Rakd vissza újra a tűzre, jöhet hozzá a zöldpaprika, a paradicsom, és fedő alatt párold kb. 40 percig. Ezalatt süsd ki a palacsintákat. Daráld le a pörököltödet. A masszából visszamaradt léhez add hozzá a liszttel elkevert tejfölt, és forrald össze. Adj a masszához annyi szaftort, hogy az lágy legyen. Töltsd meg a palacsintákat, tekerd fel, majd két végét dugd vissza. Tedd őkert egymás mellé egy jénaiba. Locsold meg a tetejét a maradék szafttal, tedd forró sütőbe. Tejföllel, friss csípős hegyespaprikával, paradicsommal petrezselyemmel tálald!