Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
Póréhagyma személyi
Sok benne a C és a B1 vitamin! Magas az ásványisó- és vastartalma. Tejbe áztatva jó kis köhögéscsillapító!
- fél kg póréhagyma karikára vágva (nyugodtan használd a zöldjét is!)
- 2 ek liszt
- 1 l zöldséges alaplé (ez lehet húsleves vagy kockából készült lé is)
- 2 ek tejfel vagy egy kis habtejszín
- 1 ek olaj
- só
- bors
Ne dobd ki a zöldjét!
Egyrészt isteni színe lesz a levesnek, másrészt vékonyra karikázva, megszárítva télen is használhatod vöröshagyma helyett!
Elkészítés:
Kevés kis olajon megfonnyasztod a hagymakarikákat. Fokozatosan rádobod a lisztet, és jól elkevered. Hozzáöntöd az alaplét, sózod, borsozod, és kb. negyedóra alatt összefőzöd. Most jöhet a tejfel, no meg a turmixgép. Én jobban szeretem tejfel nélkül. Az egészet összeturmixolom, tányérkákba szedem, és most teszek a tetejére egy pici tejszínhabot, díszítésnek egy levél petrezselymet!

Igazán nagyon gyors, ízletes leves, és a szemeidet sem kell kisírni a póréhagyma felszeletelés közben!
Jó étvágyat!