Hozzávalók 3 főre:
3 vékony szelet karaj
4 közepes burgonya
4 + 2 evőkanál liszt
2 kisebb tojás
só
bors
1 gerezd fokhagyma
néhány csepp olaj
A tálaláshoz tejföl és reszelt sajt, a sütéshez olaj
Elkészítés:
A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat.
Elkészítjük a bundát, azaz lereszeljük a meghámozott burgonyákat, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt a krumpli levet enged. Egy tiszta konyharuhába bugyolálva kicsavarjuk belőle a fölösleges folyadékot, nem lesz kevés. A reszelt, száraz krumplit egy tálba tesszük, megborsozzuk, ráütjük a két tojást, elkeverjük, végül pedig beleszórjuk a lisztet, és egynemű masszává keverjük az egészet. A hússzeleteket lisztbe mártjuk, majd tenyerünkre fektetve a húst, rányomkodjuk a krumpli masszát a hús mindkét oldalára. Bő olajban sütjük. Fontos, hogy ússzon a hús az olajban, ellenkező esetben leázik róla a bunda. Ez egy egészségtelen, bő olajban sütött cucc, békéljünk meg ezzel, vagy főzzünk mást! Az olaj hőmérséklete ne legyen nagyon magas, mert akkor a krumpli hirtelen megég anélkül, hogy átsülne. Lapáttal forgassuk meg azt a szeletet, aminek az egyik fele már barnára sült, a második oldalt én kisebb lángon sütöttem, hogy biztos legyek benne, a hús se marad nyers belül.