Hozzávalók
● 50 deka tehéntúró
● 10 deka vaj
● 10 deka porcukor
● 12 deka liszt
● 5 deka mazsola
● 2 tojás
● fél csomag sütőpor
● fél citrom héja
● 1 csomag vaníliás cukor
● só
Elkészítése
Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk, beáztatjuk a mazsolát.
Ezt követően az áttört túrót simára keverjük a lágy vajjal, majd hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a csipet sót és végül beleverjük a két egész tojást. Sima, egynemű masszává dolgozzuk össze, amihez aztán hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és az előzőleg beáztatott mazsolát. A tésztát egy mély, kivajazott tepsibe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.Tálaláskor porcukorral meghintjük.
● További Életforma-receptek itt!