Életforma.hu

GASZTRO

Megdöbbentő titkot árult el magáról Wolf András, a sztárséf

A sztárséf nemcsak arról lebbentette fel a fátylat, hogy milyen gyakran főz a családjának, de a gyorséttermekkel kapcsolatban sem rejtette véka alá a véleményét.

Szókimondó, következetes, maximalista séfként ismerhette meg az ország Wolf András sztárséfet, aki nem titkolja, ami a szívén az a száján. Számára nincsenek tabu témák, sem kínos kérdések, így a sztárséf kendőzetlen őszinteséggel mesélt arról is, ki viszi otthonában a konyhát.

Természetesen a feleségem, ő főz. Persze néha én is főzök otthon, de nem ez a jellemző. Általában mindenki izgul, amikor nekem kell főzni, pedig nagyon hálás vendég vagyok! Mikor a feleségemmel, Andival összekerültünk az anyósom megkérdezte tőle, hogy mi a kedvenc ételem. Azóta mindig van majonézes krumpli az ünnepekkor és nekem ez olyan jól esik. Ez a kedveskedés, hogy nekem főznek, én ezt nagyon szeretem

– mondta a 95.8 Sláger FM-en Wolf András, aki a munkában a gasztronómia legmagasabb szintjét hozza, a hétköznapokban azonban megengedőbb.

Wolf András a Séfek Séfe műsorban (Foto: TV2 Sajtószoba)

„Nem csinálok ebből titkot, hogy én is járok gyorsétterembe. Néha még jól is esik. Alkalomszerűen van ez, de pont úgy viszonyulok ehhez, mint bármelyik másik ember. Nálunk is volt már erre példa, hogy a fiaim meccse után, délután háromkor, amikor már mindenki rettentő éhes volt betértünk az egyik egységbe enni. Nekik ez a csapattársakkal való szociális életükhöz tartozik én pedig úgy vagyok vele, hogy van, amikor ez a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás. Ezek a helyek pontosan azt nyújták, amit ígérnek. Egyszer – amikor a Séfek séfe épp ment a TV-ben – betértünk egy ilyen egységbe és láttam, ahogy összesúgnak a hátam mögött, hogy ilyen helyen eszem. Ettől egy kicsit rosszul éreztem magam, de úgy vagyok vele, hogy mindennek megvan a helye és az ideje, nagy ritkán egy ilyen gyorséttermezésnek is”

– mondta Kende-Hofherr Krisztinának a Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei műsorvezetőjének Wolf András.

Ezt is olvasd el:


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.