Hozzávalók a tésztához:
30 dkg zabliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 kispohár joghurt
12 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
pici só
A töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggy
1 vaníliapuding + a főzéshez tej
Elkészítés:
Először megfőzzük a pudingot, s ha kihűlt, belekeverjük a kimagozott meggyet. A tésztát összeállítjuk, majd két lapba kinyújtjuk. (Tepsi mérete: 30x18 cm.) Az egyik lapot beleterítjük a tepsibe, majd rásimítjuk a pudingos meggyet. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojással, a tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz majd sütés közben kijöjjön. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Tormás virslileves, ahogyan Judit készíti
Igazi retró leves, semmi manapság divatos hozzávaló nincs benne, csak leveszöldség, hagyma, tejfölös habarás és virsli. Nokedlit is lehet bele szaggatni, attól még kiadósabb lesz.