
Hozzávalók:
- 5o deka darált keksz,
- 5o deka darált dió,
- 5o deka porcukor,
- 3o deka mogyoró,
- 25 deka vaj,
- 15 deka főzőcsoki,
- 2o deka zselé cukor,
- 2oo ml víz
- pár csepp étolaj v. kókuszolaj
Elkészítés:
A cukorból és vízből szirupot készítünk, majd amikor felforr hozzáadjuk a vajat.
Mélyebb edényben a kekszet, diót, mogyorót és a zselécukrot összekeverjük és ráöntjük a szirupot. Egy edényt kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával és beletöltjük a masszát. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk pár csepp olaj hozzáadásával, hogy szép fényes legyen, és a tészta tetejére kenjük. A díszítésnek megszórhatjuk a dió és mogyoró keverékével, majd pár órára hidegre tesszük.