- 60 dkg sertéstarja
 - 10 dkg húsos szalonna
 - 10 dkg csemegeuborka csíkokra vágva
 - 1 nagyobb vöröshagyma
 - 2 ek sűrített paradicsom
 - 1 ek olaj
 - 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 - 1 csokor petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz
 - só, bors
 
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a húst és a szalonnát. A szalonnát feltesszük pirítani, ha kevés a zsírja, adunk hozzá olajat, és dobjuk rá a hagymát. Pirítsuk üvegesre. Most jöhet a fokhagyma, a paradicsompüré, majd a hús. Megsózzuk, megborsozzuk. Közepes lángon, néha megkeverve, fedő alatt készre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk az uborkát, és így pároljuk még vagy öt percig. csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Tarhonyát, szarvacskatésztát vagy rizst adunk mellé, és meghinjük a petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
                    
Kaptam egyszer egy szenzációs receptet, de valahogy soha nem állt helyre az én konyhámban. Tudtam, hogy jó lehet az eredeti, a végeredmény sem volt csúfos, de még mindig vártam az igazi ízeket. Szerintem most sikerült!! Próbáld ki!