Hozzávaló 3 éhes szájhoz:
- 0,7 kg hátszín
- 2 padlizsán
- 2 cukkíni
- 0,5 kg kis fejű barna csiperke
- 3 fej hagyma
- 8 db koktélparadicsom
- 20 dkg juhtúró
- 1 kis doboz tejföl,
- snidling
Elkészítés:
Megmossuk a zödségeket. A padlizsánnal érdemes kezdeni! Karikázd fel, sózd és hagyd állni. A cukkíniket, hagymát, gombát és paradicsomot felvágjuk, sózzuk, borsozzuk. Provance-i fűszerkeveréket tettem rá, de bármilyen fűszer illik hozzá. Kis fetás, aszalt paradicsomos olivaolajjal meglocsoljuk.
A húst három 1.5- 2 cm vastag szeletre felvágjuk, állni hagyjuk, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A padlizsán kis levet ereszt, azt leöntjük, kicsit leöblítjük, hogy sütés közben ne keseredjen meg. Utána újra sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. A zöldségeket egy nagy serpenyőbe tesszük, olivaolajjal meglocsoljuk és elkezdjük sütni. Az első 10 percben lefedjük,hogy saját levében párolódjon, majd a fedőt levesszük és tovább sütjük. A padlizsánt külön sütöttük grillezős serpenyőben, hogy szép "csíkos" legyen, de ez elengedhető, lehet a többi zöldséggel együtt is. Mikor kész a zöldség, nekiállunk a húsnak. Kevés olajat olyannyira felhevìtünk, hogy már szinte füstöl, ekkor tesszük bele a húst. A serpenyőben sütés közben mindkét oldalt sózzuk, borsozzuk. Hogy médium legyen, mind két oldalt 2-2 percig sütjük.
Ha kész a hús, ízlés szerint tálaljuk! Niki így készítette!