Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainknak titkos receptjeibe. Június, és az első nyári napok érkeztével ismét körülnéztek a piacon, és elmesélték nekünk, hogy milyen friss gyümölcsökből és fűszernövényekből érdemes most mennyei koktélokat keverni!
Új hónap, új évszak, új gyümölcsök a piacokon. Használjuk ki a szezonalitást akkor is, ha koktélokat készítünk.
A legfrissebb kedvenceink egyértelműen a málna, a menta, és az épp érő meggy! Az alábbiakban mindhárom összetevőből kitaláltunk egy-egy koktélt, amit akár otthon is könnyedén elkészíthettek!
Trópusi koktél. Fotó: PCB
Aku Aku
Hozzávalók: menta levél (6 db), rum (4 cl), ananászlé (4cl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl)
Ez a trópusi tiki koktél elhozza a felfrissülést a hirtelen forróvá váló júniusba. Ha van otthon friss mentátok, szerencsések vagytok – csak szedjetek le néhány friss levelet és indulhat is a koktélparti!
Így készítsd el: turmixold össze az alapanyagokat, és egy teaszűrő segítségével szűrd jégre.
A tömény bazsalikomos Basil Smash koktél bizony friss málnával még nyáriasabb! A cukorszirupot lecseréltük mézre, a gint pedig whisky-re. Komoly, de frissítő koktél lesz belőle.
Így készítsd el:a málnát, a mézet és a bazsalikomot helyezd egy pohárba, és egy kanál/fakanál segítségével óvatosan törd meg egy kicsit, majd töltsd fel a poharat jéggel. Erre öntheted a whiskyt, a citrust, majd végül húzd fel szódával. Pálcikára fűzött málnaszemekkel díszítsd!
Gin&tonic másképp. Fot: PCB
CherryT
Hozzávalók: meggy (6 db), alma (4 vékony szelet), gin (4cl), citromlé (1 cl), tonik (felöntéshez, 1-2 dl)
Ha nyár, akkor nem hagyhatjuk ki a gin&tonicot sem, de ezt is szigorúan egy szezonális csavarral! A meggy és az alma egy igazi gyümölcsöskertet varázsol a poharadba!
Így készítsd el a koktélt: helyezd a magozott meggyet és az almaszeleteket egy borospohárba, töltsd fel jéggel, majd add hozzá a gint és a citruslevet. Tonikkal felöntve fogyaszd!
Ha pedig véletlenül kifogynál a friss hozzávalókból, látogass meg minket a Madách téren, ahol elkészítjük a kedvenc gyümölcseid által ihletett álomkoktélod! Várunk keddtől szombatig, délután 5-től!
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.