Tészta:
6 tojás
18 deka cukor
18 deka vaj
28 deka darált mák
5 dkg csoki
1 kk rum
máz
10 deka étcsoki
1.kanál porcukor
3 kanál olaj
baracklekvár
Elkészítés:
A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukrot, a vajat, a mákot, a lereszelt csokoládét és a kevés rumot összekeverjük, majd a habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.18o fokon előmelegített sütőben kb 3o percig (tűpróbáig) sütjük.
Még melegen megkenjük a baracklekvárral, és ráöntjük a csokis mázt.
Csokis máz: A feldarabolt csokit felolvasztjuk, a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és pár percig "összefőzzük".
Igazán egyszerű, de egyben ünnepi is, ez a kakaós málnakrémes kevert is! Tetszeni fog! Ám ha még több mákos sütit ennél, ajánlhatunk rétest, de egy mákos-joghurtos csodát is!