Hozzávalók
● 60 deka hosszúkaraj
● 50 deka paradicsom
● 50 deka mozzarella
● friss bazsalikom
● olíva
● só, bors
Elkészítése
A karajt fél-egy centi vastag szeletekre vágjuk, finoman kiklopfoljuk, mindkét felét megsózzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk. Közben a megmosott paradicsomot és a mozzarellát nem túl vékony karikákra vágjuk, a bazsalikomot is átmossuk, a leveleket leszedjük a szárról. Egy tűzálló tál aljába öntünk abból a zsiradékból, amelyben a húst kisütöttük, majd a hús-, a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra lapolva beletesszük a tálba, köztük bazsalikomlevelekkel. Kevés sóval és őrölt borssal meghintjük, és locsolunk rá egy ki olívát. Előmelegített sütőben 250 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
● Adjunk mellé ropogós friss ciabatta kenyeret és friss salátát.
Ennél a receptnél ugyan egészben használjuk a bazsalikomleveleket, de számos olyan olaszos - meg persze egyéb - étel van, amelyhez fel kell aprítani a fűszernövények leveleit. Ehhez ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyon praktikus és munkát könnyítő aprítóollót, amely 1.090 forintba kerül.
Ezek mellett az Életforma Shopban még sokféle fűszerekkel kapcsolatos praktikus és ötletes eszközt találsz!
● További Életforma-receptek itt!