Életforma.hu

GASZTRO

Paradicsomos-mozzarellás karajszeletek

A sült karaj mindig nyerő, a paradicsom-sajt-bazsalikom pedig friss ízt ad ennek a fogásnak, amely nemcsak illatával, de színeivel is étvágygerjesztő. Hamisítatlan mediterrán ízek, amelyek tökéletesen megfelelnek a magyar elvárásoknak is.

Kép: Chefkoch.de

Hozzávalók

60 deka hosszúkaraj

50 deka paradicsom

50 deka mozzarella

friss bazsalikom

olíva

só, bors

Elkészítése

A karajt fél-egy centi vastag szeletekre vágjuk, finoman kiklopfoljuk, mindkét felét megsózzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk. Közben a megmosott paradicsomot és a mozzarellát nem túl vékony karikákra vágjuk, a bazsalikomot is átmossuk, a leveleket leszedjük a szárról. Egy tűzálló tál aljába öntünk abból a zsiradékból, amelyben a húst kisütöttük, majd a hús-, a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra  lapolva beletesszük a tálba, köztük bazsalikomlevelekkel. Kevés sóval és őrölt borssal meghintjük, és locsolunk rá egy ki olívát. Előmelegített sütőben 250 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

Életforma-tippek

Adjunk mellé ropogós friss ciabatta kenyeret és friss salátát.

● Bármennyire is finomat főzünk - annyira, hogy igazán nem kellene utánfűszerezni… –, de azért az asztalra illik odatenni a fűszertartót. Ehhez a recepthez sem árt, hiszen egy kis só meg bors lehet, hogy kell még valakinek az asztalnál. Ez a fa fűszertartó szett egyszerű, de mutatós, és nem is drága: 690 forint, ráadásul még szalvétatartóval is felszerelt.

Ennél a receptnél ugyan egészben használjuk a bazsalikomleveleket, de számos olyan olaszos - meg persze egyéb - étel van, amelyhez fel kell aprítani a fűszernövények leveleit. Ehhez ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyon praktikus és munkát könnyítő aprítóollót, amely 1.090 forintba kerül.

Ezek mellett az Életforma Shopban még sokféle fűszerekkel kapcsolatos praktikus és ötletes eszközt találsz!

További Életforma-receptek itt!

Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.